Декада

Декада

Всяка зодия покрива около 30 дни от годината.От своя страна тридесетте дни са разделени на декади : 

ОВЕН

Първа декада: 21 март – 31 март

Овенът от първа декада притежава богато въображение и невероятна индивидуалност. Влиянието върху другите е силно и за да бъде забелязана доминацията, те я демонстрират.Не обичат да губят и са много енергични.Като огнен знак,темперамента е силен. Ръководени то сърцето,се стремят да се борят за мечтите си.Включват се активно в мероприятия и излъчват самочувствие и сигурност.

Втора декада: 1 април – 10 април

Овенът от втората декада е изпълнен с новости,идеи и иновативност.Жизнената природа,го предразполага към чувственост и страстни отношения.Чувствата често го водят в действията. Промените не са им любими,но не се и страхуват от тях. Не са достатъчно търпеливи.Силно целеустремени,заразяват обкръжаващата среда с положителни емоции и се стараят да разпръскват оптимизма си навсякъде.

Трета декада: 11 април – 19 април

Овенът от третата декада е доста проницателен. Резултатът е най-важен за него,но обича да изследва и пътя към целта. Гледа нещата в бъдещите им аспекти,а плановете осъществява със замах.Стремежът към красота и съвършенство е част от неговата индивидуалност. Решенията се взимат само и единствено от него,типично за абсолютните лидери. Общуването с хората се случва с лекота ,защото има усет за емоциите на хората.Новите знания не го плашат,а напротив – „взема“ ги с удоволствие.

ТЕЛЕЦ

Първа декада: 20 април – 30 април

Телецът от първата декада е приятен за околните,доста симпатичен и общителен,което го прави идеален за нови запознанства.Артистична натура, естет. Кариерата е важна за него.Постиженията в работата са му цел,оценява възможностите си.Притежава принципи,които защитава с „рогата напред“ и никой не може да промени това. Обича сигурността и рядко поема рискове.

Втора декада: 1 май – 10 май

Телецът от втора декада е подреден,организиран и отлично планира своите действия.Принципна и уважавана личност,но понякога взема неподходящи решения,предизвикани от интуицията. Притежава собствен поглед на нещата,собствена методика на работа и честност.

Трета декада: 11 май -20 май

Телецът от трета декада е интелигентна личност, с множество идеи,които силно желае да сбъдне.Изключително прибързано понякога прави своите изводи. Бързо преценява ситуациите,но емоционално му липсва устойчивост,адаптивност , понякога чувствителност.

БЛИЗНАЦИ

Първа декада: 21 май – 31 май

Близнаците от първа декада са доста богати на въображение,идейни са,с красноречиви действия и остроумен характер.Влиянието на другите не го докосва,разчита на логично мислене.Вдъхновяващ се от малки неща,той е личност с висока инициативност и с лекова поема по нови пътеки,по които да реализира своите мечти и цели. Любовта за него е интимна близост,коят изгражда с много старание,но понякога е доста напрегнат и нервен.

Втора декада: 1 юни – 10 юни

Близнаците от втора декада са добри приятели,които са изключително общителни,обичат социалното обкръжение,разпръсквайки около себе си позитивизът и демонстрирайки своята чувствителна и мъдра природа. Поради тази причина и мнението на околните е много важно. Своята общителност ги прави отличаващи се , любознателни , рядко остават сами , силни мечтатели са . Не се притесняват да демонстрират емоциите си и любовта си.

Трета декада: 11 юни – 20 юни

Близнаците от трета декада се ръководят от основно от разума си.Това се отнася и за любовните отношения,където отново разума е пред сърцето.Има високо мнение за себе си,което прави и очакванията му високи,а това понякога го прави разочарован. Бързо си правят заключения,но пък са много забавни и притежават чувство за хумор.

РАК

Първа декада: 21 юни – 30 юни

Рака от първа декада е чувствителен, приятен и добър за хората около себе си. Счита се за добър приятел и добър събеседник,защото е разбиращ и чувствителен към другите хора. Обича сигурността,но понякога взема решения под влияние на настроенията.

Втора декада: 1 юли – 11 юли

Ракът от втората декада е личност с дълбоки чувства и топъл характер.Чувствителността и разбирането на другите внушава доверие в нея,осигурявайки приятна атмосфера.Интелигентна натура, силно интуитивни решения и емоции. Любовта е чувствено преживяване.

Трета декада: 12 юли – 22 юли

Ракът от третата декада е балансирана личност,с грижовност и отдаденост към другите.Чувствителна натура,традиционалистична стремяща се да се адаптира към новите неща.Държи изключително на семейството и топлината и уюта на семейното огнище.

ЛЪВ

Първа декада: 23 юли – 1 август

Лъвът от първата декада е изключително цветна,различна и необикновена личност.Като представител на зодията е роден лидер,който вдъхва доверие и смелост на околните.Поради силния си характер не се страхува да изрази себе си и емоциите си. Доверява се на преценката си в отношенията с другите.

Втора декада: 2 август – 12 август

Лъвът от втора декада е с доста променливо настроение и емоции. Характеризират се с чувство за хумор , решавайки проблемите си с замах. След всяка цял,която бива постигната ,следва нова. Предизвикателствата го мотивират,а не го парализират.Желае да покаже себе си.

Трета декада: 13 август – 22 август

Лъвът от трета декада е невероятно идейна личност,с непоколебим и целеустремен характер,с емоционални нотки. Има бърз и остър ум,но не е от най-търпеливите. Мечтател по природа,желае да поема по нови пътища,с нови идеи и предизвикателства.

ДЕВА

Първа декада: 23 август – 1 септември

Девата от първа декада е отличително сърдечна личност, здраво захванала се към разума и анализиране на ситуации.Бързият ум и интелект му позволява предвиждане на ситуации , а резултатите трябва да отговарят на личните им изисквания.Честни и спокойни,понякога имат конфликти със собствените си предубеждения. Има доста принципи,които често изисква от близките хора около себе си. Страстни са в любовта,стремят се към вземане на рационални решения.

Втора декада: 2 септември – 12 септември

Девата от втора деката е личност с детайлни размишления,а планирайки ситуации и действия , избягват вземане на грешни за тях решения. Адаптивни са , притежават собствен поглед и принципи,отдадени са. Понякога са доста самокритични. В любовта са отдадени и спокойни.

Трета декада 13 септември – 22 септември

Девата от трета декада е общителна личност, бързо се харесва на околните,защото за нея е важно да бъде приета.Артистичен стил, забавна интелигентност, присъщи за един силен характер. Не се повлиява от емоциите си, сдържа се от постъпки повлияни от моментно състояние.В любовта дава частичка от себе си,но в замяна очаква непрестанно възхищение и внимание.

ВЕЗНИ

Първа декада: 23 септември – 2 октомври

Везните от първата декада са харизматични,симпатични и естествени. Те са родени за свят на красота , естетика и благородство. Творческа натура,чаровен стил и усет. В любовта е романтична, обича новите неща и силните усещания.

Втора декада: 3 октомври – 13 октомври

Везните от втора декада са интелигентни и някак мистични. Особено положително е последователността в действията. Във всяко отношение обича хармонията и баланса,особено независимостта на собствения си живот.

Трета декада: 14 октомври – 22 октомври

Везните от трета декада са енергични и свободолюбиви.Идейни личности , те анализират и вземат рационални решения. За тях е важно да бъдат приемани от обкръжението и притежават дарбата да бъдат точни в заключенията си – било то за хора или ситуации.

СКОРПИОН

Първа декада: 23 октомври – 1 ноември

Скорпионът от първа декада е типичен представител на зодията. Мистична личност , с блясък и магичност. Добър приятел и слушател. Притежава принципи,присъщи за хората традиционалисти. Не показва своите емоции и чувства – по-скоро ги таи в себе си. Притежава контрол в действията и емоциите.

Втора декада: 2 ноември – 11 ноември

Скорпионът от втората декада е човек,отдаден на другите. Хората го харесват,защото е добър слушател,съветник и винаги е на помощ. Добър приятел,за който са важни отношенията с другите,особено връзката с половинката. Тя трябва да бъде изпълнена с романтика,страст и обич. Любовта определя живота му.

Трета декада: 12 ноември – 21 ноември

Скорпионът от трета декада е идеалист , който бива харесван от околните,заради своите черти от характера , чувствителност и хармония. Принципна личност,която защитава своите разбирания,но стане ли дума за чувства, той се контролира от тях.

СТРЕЛЕЦ

Първа декада: 22 ноември – 1 декември

Стрелецът от първата декада е свободолюбива личност. Ситуациите,които го впечатляват , го кара да бъде пълноценен и хармоничен в действията си. Добър приятел и интересен човек.Той иска да контролира своята независимост и не обича хората да му се месят.

Втора декада: 2 декември – 11 декември

Стрелецът от втората декада говори чрез действия,не чрез думи. Неговата смелост вдъхновява слабите и без самочувствие хора,затова и е добър партньор,приятел и човек , на който се доверяват. Притежава свои разбирания и не позволява на никой да се меси в неговите действия.

Трета декада: 12 декември – 21 декември

Стрелецът от трета декада е прекрасен приятел,който разбира и насърчава . Благодарение на това,че съзнава житейския си опит,той може да бъде полезен с най-добрите съвети. Впечатлен от живота, той споделя с удоволствие своите преживявания,а в любовта е също толкова отдаден и страстен.

КОЗИРОГ

Първа декада: 22 декември – 31 декември

Козирогът от първа декада е човек,който вярва в личните си принципи и се стреми да ги спазва съвестно и последователно. Преследва мечтите си,но е и реалист. В любовта е всеотдаен.Може да му се има доверие.

Втора декада: 1 януари – 10 януари

Козирогът от втората декада е силен и вярва в действията повече,отколкото в думите.Индивидуален и издръжлив харатер , мислител и аналитик.Семейството е най-важно за него. Емоциите изразява,чрез своите действия.

Трета декада: 11 януари – 19 януари

Козирогът от трета декада и много интелигентна и адаптивна личност. Притежава красиви идеи и мечтае за големи неща. Реалист , който тежи на мястото си .

ВОДОЛЕЙ

Първа декада: 20 януари – 29 януари

Водолеят от първата декада е креативна натура, интелигентна с изключителна проницателност и бърза мисъл. Знае как да говори и излъчва самочувствие и чар. В животът обича свободата и  разнообразието. Сърдечен човек, който подбира обкръжението си.

Втора декада: 30 януари – 8 февруари

Водолеят от втората декада е доста симпатична и енергична личност.Лесно се харесва на околните. Уверено изразява себе си , уравовесен в емоциите и контролира отношенията си в любовта.

Трета декада: 9 февруари – 18 февруари

Водолеят от третата декада е изключително човеколюбива и оптимистична личност .Обича да общува с хората, благодарение на което създава и стабилни взаимоотношения. Става ли въпрос за професионална или приятелска среда, той е добър слушател и винаги е на помощ. Стреми се към най-доброто.

РИБИ

Първа декада: 19 февруари – 28/29 февруари

Рибите от първа декада има дарбата да вижда и усеща през очите на другите.Защитник на слабите и страдащите,рибите от тази декада са отлични аналитици, които наблюдават и обмислят поведението на другите хора. Прецизна памет,наблюдателност ги преследват навсякъде. Винаги биват забелязани,заради своят чар и симпатия.В любовта са романтични и отношенията с половинката трябва да бъдат вълнуващи и неповторими.

Втора декада: 01 март – 10 март

Рибите от втората декада са с богато въображение, понякога близо до илюзията. Артистични и емоционални те лесно се доверяват и споделят своите чувства. Силни и несъкрушими, те понякога се поддават на страстите си.Хармонични личности,които не обичат конфликтите. 

Трета декада: 11 март – 20 март

Рибите от трета декада са борбени и целеустремени. Мотивират се за инициативни действия,които ще ги направят щастливи. Енергични , те са в постоянно движение и новите идеи сами избликват в съзнанието им. Мислители, които преценяват и анализират заобикалящата ги среда. Ръководят се от сърцето,не от разума .В любовта се раздават.

Няма продукти в тази категория.